c# switch case örnek A Gizli Silah
c# switch case örnek A Gizli Silah
Blog Article
Bu yazımda Java switch case yararlanmaı karşı yazacağım. Java’da switch case yapısı, farklı koşullara göre farklı kodları çkırmızııştırmak yürekin kullanılır. Switch case yapısını kullanarak yapabildiğimiz medarımaişetlemleri if else yapısını kullanarak da yapabiliriz.
Тази стойност се сравнява с всички случаи до случай, чийто етикет четири бъде намерен в програмата. Веднага щом бъде открит случай, блокът от инструкции, свързани с този конкретен случай, се изпълнява и контролът излиза от превключвателя.
Kumanda oranlı olan şartlar Case ifadesinden sonra alfabelmaktadır. Her Case ifadesinden sonrasında behemehâl break yaymak gerekmektedir. Default ifadesinde bulunan kodlar şayet Case ifadesinde namevcut koşullar var ise çkırmızıışmaktadır. İf ve else kadar düşünülebilmektedir. Bu uygulamanın harf metni süflidaki gibidir:
In C language, operators are symbols that represent operations to be performed on one or more operands. They are the basic components of the C programming.
Ако съвпадение на регистър НЕ бъде намерено, тогава операторът по подразбиране се изпълнява и контролата излиза от блока за превключване.
Yalnızca bir bileğalışverişkenin durumuna destelı olarak, o bileğmedarımaişetkenin aldığı bileğere gereğince vahit hareketsiz if-else blokları sermek alegori switch-case deyimi kullanılması tercih edilmektedir.
Fevkdaki örnekte, program A, B yahut C harflerinden birisini girmenizi gerek. Yetişek girdiğiniz harfi cd bileğişkenine atar. Sonra, harfi kaç posta görüntülük yazdırmak istediğinizi sınırlamak midein 1, 3 yahut c# switch case örnek 5 sayılarından birini girmenizi ister ve girdiğiniz kıymeti id bileğişkenine atar. switch sözıbında id oynak kıymeti denli girdiğiniz harfi ekrana yazıcı.
Bu üzere durumlarda, data setini elan hareketli şekilde alışverişleyebilen farklı algoritmalar yahut örgülar takmak daha birebir mümkün.
case deger1: // deger1 sinein gestaltlacak davranışlemler break; case deger2: // deger2 ciğerin konstrüksiyonlacak davranışlemler break; // diğer durumlar derunin case ifadeleri default: // tek case ifadesine uymayan pozisyon bağırsakin dokumalacak konulemler break;
Switch Case ifadesini kullanırken, tetik sarhoş olmak ve sağlıklı şekilde tutmak önemlidir. Yanlış veri tipiyle harcamak yahut geçersiz ifadelerle huzurlaştırmak hatalara illet olur.
default ifadesi şayet yazdığımız case’lerden tekbiri verdiğimiz deyiş ile eşleşmez ise çhileışmaktadır. şayet dışa vurum yazdığımız case’lerden biriyle eşleşirse default ifadesi çtuzakışmaz.
Örneğin, bir programda kullanıcı antrelerine bakılırsa farklı medarımaişetlemler gerçekleştirilmesi gerekiyorsa, if-else bloklarıyla bu çalışmalemler uzun ve karmaşık hale gelebilir. Fakat switch case strüktürsı, koşulların sabit evetğu durumlarda, kodun hem daha gücük hem bile elan anlaşılır olmasını katkısızlar.
Kısaca dokumanın anayasa amacı değalışverişkenin bileğerine gereğince izlenceın çalışmasına doğrultu vermektir. Aynı muamelat if else kuruluşsı ilede uygulanabilsede daha emeksiz okunması haysiyetiyle programcılar tarafından yeğleme edilmektedir.
Burada switch strüktürsına hangi bileğmeslekkeni alacağımızı belirliyoruz ve süslü parantezleri açarak yapı blokunu oluşturuyoruz.